Goran Šafarek dobio priznanje za visokokvalitetnu filmsku produkciju na Međunarodnom festivalu ekološkog filma u Sava centru u Beogradu!

21.11.2010.

Mladi hrvatski biolog, ali i publicist, redatelj i scenarist Goran Šafarek iz Koprivnice dobio je “Special mention” priznanje za visokokvalitetnu filmsku produkciju za filmove HTV-a “Džungla u oceanu” i “Povratak zelenog raja” na Međunarodnom festivalu ekološkog filma u Sava centru u Beogradu. Filmovi Gorana Šafareka uvršteni su u program tri međunarodna festivala, TV festivala u Baru, Green Screen Festa u Beogradu te Festivala turističkog i ekološkog filma Jahorinafest na Jahorini u Bosni i Hercegovini.

Inače, sva tri dokumentarna filma Gorana Šafareka (Tajna šarene evolucije, Džungla u oceanu i Povratak zelenog raja) prikazani su i u programu HTV-a.

Sva tri filma nastala su tijekom znanstveno-istraživačkih ekspedicija na području Južne Amerike i Azije. Osim prikaza samih znanstvenih istraživanja u tropskim kišnim šumama, filmovi ukazuju i na sve veće probleme koji ugrožavaju ove jedinstvene ekosustave (kao što je sječa šuma), a dugoročno i samog čovjeka.

Više informacija o festivalima možete naći na web stranicama:
http://www.greenscreenfest.org/index.php?option=com_content&view=article&id=76:adodeljenenagrade&catid=47:cobavestenja
http://www.jahorinafest.org/
http://www.tvfestbar.com/Katalog2010.html

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.